Kategóriák
Core pages

Tóth László, a Feldmár Intézet ügyvezetője
mentálhigiénés szakember

Nagyváradon született, Kolozsváron járt egyetemre, lelkészként szolgált, családgondozónak állt, mentálhigiénét végzett Debrecenben, pszichológiát tanult, szerhasználó tinédzserekkel dolgozott egy bentlakásos terápiás otthonban, – tizenöt éve emberekkel foglalkozik.

Rendkívül szerteágazó tapasztalatai higgadtságra tanították. Büky Dorkától tanulta és sokat gyakorolták együtt: “Nem kell megijedni, ha dörög és villámlik!” 

2012-ben ismerkedett meg személyesen Feldmár Andrással, Büky Dorkával és a Feldmár Intézettel. Azóta több projektben dolgoztak együtt.
2013-ban a büntetés-végrehajtásból frissen szabadultak reintegrációját segítő B-terv programot vezette, rendszertelenül, de rendszeres lelkesedéssel a Balassagyarmati Börtön és Fegyház Mesekörében is részt vett.
2014 óta rendszeres vendége és műhely vezetője a Feldmár Nyári Egyetemeknek.
Feldmár Andrással több nyilvános beszélgetésben vett részt, témájukat tekintve: kamaszokról, életről, halálról, felelősségről, segítségnyújtási etikáról, stb.
2017 óta vezeti a Vasjankó férficsoportot, melynek 2020 óta online változatát is kidolgozta.

2020-ban vette át az Intézet vezetését Büky Dorkától.
2023 nyarán jelenik meg a HVG gondozásában Feldmár Andrással közös beszélgetős-kötete Nem szentírás! címmel.

Ahogy ő fogalmaz:

Évek óta a Tévelygőkért Alapítvány és a Feldmár Intézet önkéntese vagyok.. Fontos számomra ez a kapcsolat, legfőképp a légkör és az attitűd, amit ott tapasztalok. Az ítélkezésmentes levegőt szívva érzem, ahogy magam is szabadabban lélegzem.

Szeretlek, de nem engedem, hogy bánts! – életem egyik meghatározó mondata. Sokszor elvárják azok akiket szeretsz, hogy ennek árnyékában akár bánthassanak is. Ha megvéded magad, a szereteted van megkérdőjelezve. Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.

Személyes érdeklődési köre a férfi-csoportok és a maszkulinitás a XXI. században.
Igazán otthon a természetben érzi magát.

“Megbízható, kreatív és hatékony” – mondja róla András.

Személyes oldala: www.mentalconsulting.hu