Tóth László, mentálhigiénés szakember

Tóth Lászlónak hívnak, mentálhigiénés szakember, teológus vagyok. 2015 óta foglalkozom hivatásszerűen függőkkel egy bentlakásos terápiás otthonban, előtte gyermekvédelmi szakellátásban családgondozóként dolgoztam, azt megelőzően gyülekezeti lelkészként szolgáltam.

Abban bízom, ha nem is találkoztunk soha személyesen, az itt töltött időt nem tartod majd kárba veszettnek, valamilyen találkozás mégiscsak történik, egy impressziót magaddal viszel rólam.

Az itt következő bemutatkozást gondolat mozaikokként olvasd. A bekezdések egy-egy szeletek belőlem. Nincs itt minden, értelemszerűen, de egy kép összeállhat benned is általuk.

Évek óta a Tévelygőkért Alapítvány és a Feldmár Intézet önkéntese vagyok. Fontos számomra ez a kapcsolat, legfőképp a légkör és az attitűd, amit ott tapasztalok. Az ítélkezésmentes levegőt szívva érzem, ahogy magam is szabadabban lélegzem.

Szabadidőmben szívesen sportolok – futás, úszás, túra, biciklizés. Ebben a sorrendben.

Szeretlek, de nem engedem, hogy bánts! – életem egyik meghatározó mondata. Sokszor elvárják azok akiket szeretsz, hogy ennek árnyékában akár bánthassanak, meg is bánthassanak. Ha megvéded magad, a szereteted van megkérdőjelezve. Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.

Feldmár András. Hálás vagyok, hogy megismerhettelek!

Ha magamat egy etikai értékrend-tengelyre kellene állítanom, az a következő lenne: Szókratész – Arisztotelész – Sziddhárta – Jézus – Gandhi – Winnicott – Rogers – Laing – Feldmár

Személyes érdeklődési köröm a férfi-csoportok és a maszkulinitás a XXI. században.

Add to cart