Büky Dorka, a Feldmár Intézet igazgatója, kommunikációs tanácsadó

Dorka kommunikációs tanácsadói munkája során oldott légkörben, elfogulatlan és elfogadó objektivitással, humorral támogatja a hozzá fordulókat, hogy a kérdéses konkrét munkahelyi vagy magánéleti szituációkban, nehéz életvezetési helyzetekben megtalálják a leghatékonyabb önérvényesítő, kommunikációs megoldásokat. 5-10 alkalmas egyéni kurzusokat és csoportos foglalkozásokat is tart.

Változatos karrierjét magyar-történelem szakos pedagógus diplomával kezdte, de hamarosan, igen fiatalon, tagja lett a rendszerváltó, első szabadon választott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban, nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a civil szervezetekkel foglalkozó bizottság tagja volt.

A második ciklus közepén elhatározta, hogy a politikusi pályát kommunikációs szakmai pályára cseréli. A kommunikáció szakma alapjait az USA-beli tanulmányútjain, választási kampányokban és kulturális projekteken sajátította el. 1996-ban alakította meg első kommunikációs tanácsadó irodáját. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként. 1999-től vállalati kommunikációs területen, informatikai cégek felsővezetőinek adott személyi és vállalati kommunikációs tanácsokat. Ügyfele volt, többek közt, a Novakom, az Infigate és a Kiwi. 2002-ben az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs igazgatója lett. 

Majd ismét a szabadpiac következett, ahol tanácsadóként, az Ericsson Magyarország Kft, a Richter Gedeon Zrt, a Magyar Követeléskezelő Zrt, és sok egyéb kis, közepes és multinacionális vállalat felsővezetőjének munkáját támogatta. 2006-tól három évig volt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója. A sztrájkok, balesetek, politikai és szakmai vészhelyzetek közepette ebben az időszakban  lett a krízishelyzetekben való kommunikációs helytállás az igazi szakterülete. Dolgozott, szintén kommunikációs igazgatóként, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-ben, a Bajnai kormány utolsó évében.

Mindig vonzódott a civil kezdeményezésekhez, a MONA Alapítvány kuratóriumának tagjakét a nők közéleti szerepével, a Magyarország Európában Alapítvány ötletgazdájaként és első titkáraként a civil társadalom és a kortárs magyar irodalom kapcsolatával foglalkozott. Mint ismeretes, ez utóbbi alapítvány adta ki öt éven át, Göncz Árpád elnökletével, a mai napig legrangosabb civil alapítású irodalmi elismerést, a Magyar Irodalmi Díjat.

2002-ben ismerkedett meg és kezdett dolgozni Feldmár Andrással, a Kanadában élő magyar származású pszichológus, pszichoterapeutával. Nagy sikerű előadások és sok magyar nyelven kiadott Feldmár könyv jelzi ezt az időszakot. Feldmár Andrással közösen írt könyvei – A barna tehén fia (2010 Jaffa kiadó), Útmutató tévelygőknek (2013. Jaffa kiadó) – Kapcsolatok könyve – Útmutató 2, a HVG kiadó gondozásában. Saját könyve az Angyalboksz – beszélgetések börtönből szabadultakkal, 2017 AdLibrum Kiadó. Jelenleg a Feldmár Intézet igazgatója. A Feldmár Intézet szellemi műhely, előadásokat, csoportokat, szervez, projektjei a PszichoFilo Expo és az sok éve igen sikeres Nyári Egyetem, ahol hívására a magyar és külföldi szellemi élet színe-java megfordul.

2011 és 2018 között különösen nehéz terepen dolgozott, a Feldmárral közösen kidolgozott módszertan alapján, a nemzetközileg is elismert és díjazott Mesekör projekt keretében, többszörösen elítélt rabokkal foglalkozott a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, majd a szabadulásuk után a B-Terv program keretében. Munkájáért az Erste Nemzetközi Társadalmi Integrációs díjában és a Büntetés-végrehajtásért Érdemérem Bronz Fokozata állami kitüntetésben részesült. Munkatársaival 2014-ben létrehozták a Tévelygőkért Alapítványt, amely foglalkozik a börtönből szabadultakkal, a börtönben élők családjával, érzékenyítő programokat szervez iskolákban, nevelő otthonokban.

A jelenkori legigényesebb pszichológiai/filozófiai/kommunikációs praxis tanítványának vallja magát. Mélyen hisz abban, – és elért szakmai eredményei is bizonyítják-, hogy minden pillanat, mindannyiunk számára esély az újrakezdésre, újjászületésre.

Egyéni kommunikációs tanácsadói munkája mellett csoportokat, tréningeket, vezetői kompetencia tréningeket, team buildingeket vezet.

Add to cart