buky dorottya büky dorottya dorka

Büky Dorka, a Feldmár Intézet igazgatója, kommunikációs tanácsadó

Dorka kommunikációs tanácsadói munkája során oldott légkörben, elfogulatlan és elfogadó objektivitással, humorral támogatja a hozzá fordulókat, hogy a kérdéses konkrét munkahelyi vagy magánéleti szituációkban, nehéz életvezetési helyzetekben megtalálják a leghatékonyabb önérvényesítő, kommunikációs megoldásokat. 5-10 alkalmas egyéni kurzusokat és csoportos foglalkozásokat is tart.

Büky Dorottya változatos karrierjét pedagógus diplomával kezdte, de hamarosan, igen fiatalon, tagja lett az első magyar szabadonválasztott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a Társadalmi Szervezeteket Támogató Bizottság tagja volt.

A második ciklus közepén elhatározta, hogy a politikusi pályát kommunikációs szakmai pályára cseréli. A kommunikáció szakmai alapjait az USA-beli tanulmányútjain, választási kampányokban és kulturális projekteken sajátította el. Megalapította saját tanácsadó irodáját, kezdetben kulturális területen. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, több színház és művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként. 1999-től vállalati kommunikációs területen tevékenykedett, informatikai cégek felsővezetőinek adott személyi és vállalati kommunikációs tanácsokat. Ügyfele volt, többek közt, a Novakom, az Infigate és a Kiwi. 2002-ben az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs igazgatója lett.

Ezt követően, tanácsadóként, az Erisson Magyarország Kft, a Richter Gedeon Zrt, a Magyar Követeléskezelő Zrt, és sok egyéb kis, közepes és multinacionális vállalat felsővezetőjének munkáját támogatta. 2006-tól három évig volt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója. A sztrájkok kezelése és a krízishelyzetekben való kommunikációs helytállás lett az igazi szakterülete. Dolgozott, szintén kommunikációs igazgatóként, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-ben, a Bajnai kormány utolsó évében. Mindig vonzódott a civil kezdeményezésekhez, a MONA Alapítvány kuratóriumának tagja, a Magyarország Európában Alapítvány ötletgazdája és első titkára volt. Mint ismeretes, ez utóbbi alapítvány adta ki a mai napig legrangosabb civil alapítású irodalmi elismerést, a Magyar Irodalmi Díjat, többek közt Esterházy Péternek is.

Dorka a saját bőrén tapasztalta és tanulta meg, hogy az élet veszélyes, de minden krízis kiváló alkalom és lehetőség a változásra, a fejlődésre.

2012 óta a Feldmár Intézet ügyvezetője. Andrással közösen eddig írt beszélgetős könyveiket – A barna tehén fia (2010, Jaffa kiadó), Útmutató tévelygőknek (2013, Jaffa kiadó) – hamarosan követi a Kapcsolatok könyve – Újabb útmutató tévelygőknek.

2011 óta mozog különösen nehéz terepen, a Feldmárral közösen kidolgozott módszertan alapján, a nemzetközileg is elismert Mesekör projekt keretében, többszörösen elítélt rabokkal dolgozik a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben és foglalkozik velük szabadulásuk után. Munkájáért az Erste Nemzetközi Társadalmi Integrációs díjában és a Büntetés-végrehajtásért Érdemérem Bronz Fokozata állami kitüntetésben részesült.

A jelenkori legigényesebb pszichológiai/filozófiai/kommunikációs praxis tanítványának vallja magát. Mélyen hisz abban, – és elért szakmai eredményei is bizonyítják -, hogy minden pillanat, mindannyiunk számára esély az újrakezdésre, újjászületésre.

Ethical Sourcing + High Quality Materials

Planet-friendly + Sustainable Packaging

Express Worldwide Shipping + Free Returns

© FELDMÁR INTÉZET KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT., 2019. – MINDEN JOG FENNTARTVA!
adószám:23844526-2-42 | KSH szám: 23844526722057201
cégjegyzék szám: 01-09-980983
bankszámlaszám: 11600006-00000000-67960925 | Erste Bank
SWIT/BIC kód: GIBAHUHB
IBAN szám: HU71 1160 0006 0000 0000 6796 0925

Add to cart