tanacsadas@feldmarintezet.hu

Ahogy beszélek, mozgok, a koreográfiám, a stílusom, a hangszín, hanglejtés, az arcom és testem grimaszai, mind, mind befolyásolják azt, ahogyan érzem magamat és főként azt, ahogy a másik ember érzi magát velem. Ha valami nem OK a kapcsolataimban (a munkahelyemen, a férjemmel, feleségemmel, a gyerekeimmel, a szüleimmel, a beosztottakkal vagy a zárkatársakkal a börtönben), akkor meg lehet vizsgálni, hogy a környezetem hogy bánik velem, és azt is, hogy én hogy bánok a környezetemben lévő emberekkel. És lehet változtatni, lehet új módszereket, technikákat és szokásokat elsajátítani, kipróbálni és begyakorolni.

Ez nem pszichológia, hanem etika és kommunikáció!  

A hatalom nélküliség boldogtalanságot, reménytelenséget okoz. Mit tudok tenni azért, hogy legyen elegendő hatalmam, hogy ne kelljen azt tennem, amit nem akarok, és megtehessem azt, amit akarok? És mi a teendő, hogy, ha megszereztem a hatalmat, meg is tudjam tartani?

Ez politika!

Ha magadban keresed a problémák forrását, akkor nem jó helyen jársz. A Feldmár Intézetben senki nem fogja neked megmondani, hogy benned mi a hiba, nem kapsz diagnózist, kezelést, mert mi ilyesmivel nem foglalkozunk. 

Felhívjuk figyelmedet, hogy a Feldmár Intézetben pszichoterápiás kezelést senki nem végez, pszichoterápiás eszközöket és módszereket nem használunk. Feldmár Andrásnak Magyarországon nincs praxisa, ő Kanadában él és dolgozik.

Huszár Annamária

Eredeti végzettsége könyvvizsgáló, igazságügyi könyv-, adó- és járulékszakértő. Professzionális racionalizmusát, tapasztalatait ma is kamatoztatja a gazdasági életben. Elvégezte a hospice önkéntességet, majd a gyász feldolgozásának segítése került a fókuszába, gyászcsoport vezető, gyásztanácsadó, válás-újjászületés tréner lett. Jelenleg családterapeutának képződik a Családterápiás Egyesület keretei között, valamint érzelmi intelligenciafejlesztő, személyiségfejlesztő szakma megszerzésén fáradozik. A kezdetektől részese a Feldmár Intézet életének, 2013 óta az Intézet egyik vezetője. Csoportokat, tréningeket vezet, de egyéni tanácsadóként is számíthatsz rá.

Annamari honlapja: https://csaladkonzultacio.hu/

 

Ács Dániel

A szerepek nélküli, őszinte, valódi szeretettel teli kapcsolat élménye adja nekem a reményt, hogy az életünk jobb lehet, ha jobban bánunk egymással. Ehhez az is kell, hogy a nullánál több hatalmunk legyen a saját éltünk felett; hogy egyre inkább azt tehessük, amit akarunk, és ne kelljen olyan dolgokat csinálnunk, amiket nem akarunk. Ha tanácsadásra jössz hozzám, akkor etikai és mikropolitikai konzultációt veszel. „A nyelvem határai a világom határai.” – mondta Wittgenstein. A konzultáció során interperszonális fenomenológiát gyakorolunk, azaz megpróbáljuk pontosan leírni, ami van, mások és köztünk, illetve közöttünk. Őszinte, spontán jelenlétet kínálok, azt, hogy módszerek és alá-fölé rendeltség nélkül gyakoroljuk a nyelv helyes használatát, hogy közelebb kerüljünk a valósághoz. 

Jelenleg Brüsszelben (Ixelles) dolgozom személyesen. Segítő beszélgetésre Skype-on a világ bármelyik pontjáról várom a jelentkezésed. Párokkal, családokkal is dolgozom továbbra is online.

Honlapom: minketsegitobeszelgetes.hu

Tóth László

– ügyvezető, Feldmár Intézet

Mielőtt átvette volna Büky Dorkától a Feldmár Intézet vezetését, Laci életpályája kanyarokkal volt teli – földrajzilag és szakmailag egyaránt.

Nagyvárad, Kolozsvár, Szilágyság, Nógrád, Budapest és környéke. Ezek csak a földrajzi helyek – de mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy széleskörűen ismerkedjen, éljen együtt és értsen embereket.
A pálya? – lelkész, szociális munkás (nyilván problémás családokkal), drogrehabilitációs mentor az ország akkori első tinédzser drogrehabilitációs intézményében és az egyéni praxis. Ez az elmúlt 18 év summája (2023).

Hatodik éve vezeti Vasjankó férficsoportot Budapesten, melynek a Covid alatt online verzióját is kidolgozta.
2023-ban jelent meg a HVG gondozásában Feldmár Andrással közös beszélgetős könyve Nem Szentírás! címmel, melyben bibliai történetekről beszélgetnek bensőséges hangnemben.

A képzéseket sem spórolta meg: kilenc évet töltött felsőoktatásban: pszichológia MA, mentálhigiénés szakember és teológus. Ő maga hirdetője annak, hogy ezek csak papírok és mit sem értek volna az elmúlt évtizedek tapasztalata nélkül.

Nem kertel megmondja, ami van.

“Megbízható, kreatív és hatékony”
– mondja róla Feldmár András

“Szeretlek, de nem engedem, hogy bánts! – életem egyik meghatározó mondata. Sokszor elvárják azok akiket szeretsz, hogy ennek árnyékában akár bánthassanak. Ha megvéded magad, a szereteted van megkérdőjelezve. Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.”
– Tóth László

További infók és kapcsolat:
www.mentalconsulting.hu

Krámli András

Spontán, őszinte, szégyenmentes(ítő) támogató beszélgetésért fordulhatsz hozzám: ha aktuálisan nehéz élethelyzetbe kerültél, esetleg nem érzed teljesnek az életed, ha valaki/valami szenvedést okoz számodra. Ha keresed a kiutat, a lehetőségeket, vagy éppenséggel egy ‘menedékre’ vágysz, ahol senki nem sürget. Olyan légkört szeretnék biztosítani számodra, hogy bátran beszélhess az élményeidről. ‘Gubancokról’ beszélgetünk, amik az életedben szenvedést okoznak: kibogozzuk, amit lehet, közösen megkeressük a szavakat a nehezen kimondhatóra, a nyelv határait feszegetve. A folyamat során teljes lényemmel figyelek rád és közben igyekszem a lehető legnagyobb odafigyeléssel őszintén visszajelezni. Számos módszert és technikát ismerek, de ha velem beszélgetsz, nem fogok ilyet átadni/megmutatni. A (támogató) beszélgetés praxisát a Feldmár András által alapított Soteria Menedék önkénteseként 9. éve, a Feldmár Intézet munkatársaként 7. éve tanulom és gyakorlom.

Budapesten élek, személyesen itt vagyok elérhető, valamint online is tudunk beszélgetni. Továbbá számos csoportot és workshopot vezetek az Intézet keretein belül.

Részleteket itt találsz: www.kramliandras.hu
E-mail: beszelgetes@kramliandras.hu