Kategóriák
Core pages

Dr. Kröber Edith, személyközpontú tanácsadó

Kröber Edith 1987-ben családot alapított, mielőtt 29 évesen esti gimnáziumban érettségizett volna. Az egyetemet pszichológia szakon végezte 2001-ben. 

A Stuttgarti Egyetem munkatársaként létrehozott egy központi pedagógiai egységet, amely egyetemi tanárok számára nyújtott továbbképzéseket és tanácsadást.

2009-től 2019-ig vezette az egyetem központi egységét. Ebben az időben az egyetemek társadalmi felelőssége (university social responsibility), a világpolgári magatartás (world citizenship), a munkabeli kapcsolatok, és az Egyesült Nemzetek által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (sustainable development goals) érdekelték és ezeket a témákat dolgozta fel.

Munkája mellett disszertációt írt a műhelyek és kurzusok hatékonyságáról (2010). Elvégezte a két éves Rogers-féle személyközpontú tanácsadás képzést (2014).

2015-ben szervezte meg először a Stuttgarti Egyetemen az International Colloquiumot (IC), melynek keretén belül társadalmi témákról gondolkodtak együtt nemzetközi kutatók, egyetemisták és érdeklődők. 

2017-től 2019-ig a lifelong learning-el foglalkozó egyetemek európai hálójának (EUCEN) volt a főtitkára. 2019-ben elvégezte a rendszerszemléletű párterápia képzést.

A Feldmár Intézettel 2016-ban ismerkedett meg, részt vett a PszichoFiloExpo-n 2017-ben, majd a 2018-as Nyári Egyetemen. 2019-ben kapcsolódott be a műhelymunkába és a „Most vagy soha“ beszélgetésekbe. 2018-ban meghívta Feldmár Andrást és Büky Dorottyát Stuttgartba, az „Interpersonal Relationships“ című IC-re, 2019-ben ismét Feldmár András és Büky Dorottya voltak a főszereplői a „Dream a little dream“ címü IC-nek. Ugyanebben az évben meghívtam Ács Dánielt is, akivel Everyday Ethics Seminar címmel közösen tartottunk interdiszciplináris szemináriumot egyetemisták és vendéghallgatók számára.

Lefordította német nyelvre Feldmár András „Most vagy soha“ című könyvét, és dolgozik a második könyv fordításán.

2019-ben megalapította a Stuttgarti Feldmár Intézetet.