A Feldmár Intézet szerintem egy posztmodern szalon. A reneszánsz szalonok Franciaországban, Itáliában gyönyörű, karizmatikus, művelt és szellemes nők köré szerveződtek, mint például Isabella d’Este vagy Elisabetta Gonzaga. Fontos helyek voltak ezek, a gondolatok cseréjére, beszélgetésekre. Nekünk van a Dorka és az Annamari, akik Isabella és Elisabetta szerepét viszik. Én is, Krámli Andris is, a két András, bár férfinak tűnünk, de női szerepet játszunk. Fantasztikus négyesünk célja, hogy olyan tereket teremtsünk, ahol félelem nélkül – bár veszélyesen, tehát izgalmasan – lehet kommunikálni.

Azt a gondolatot akarjuk megmenteni a feledéstől, – nehogy elfelejtse az emberiség – hogy soha nem az egyén a fontos, hanem a kapcsolat, hogy egyén kapcsolat nélkül nem is létezik. A fogamzás pillanatától kezdve a halálig, a közös nyelvben lubickolva, soha nem vagyunk egyedül.

Feldmár András

2006-ban jött létre a Feldmár András nevét viselő szellemi műhely, a Feldmár Intézet, amelynek alapítói így fogalmaznak: 

Egyetértünk vele abban, hogy az, hogy van-e élet a halál előtt, többek között azon múlik, hogy valaki miképpen tud akkor is szabad maradni, ha pisztolyt tartanak a halántékához, vagy hogy képes-e átlátni, hogy a szeretet nem más, mint a másik ember másságának teljes elfogadása és a valódi párbeszéd. Mindehhez persze bátorság kell. A szeretet pedig munka, és a bátorság nem egy a félelemnélküliséggel.

A Feldmár Intézet azért dolgozik, hogy Magyarországon minél többen ismerhessék meg a feldmári gondolkodásmódot és lehessenek aktív részesei annak a szellemi élménynek, amit a szabad, őszinte, kötöttségek és szégyenérzet nélküli kommunikáció adhat az embernek. A non-profit szervezet Feldmár András részvételével és az internet adta lehetőségekkel szervezi élő és online eseményeit, és bevételeit visszaforgatja programjai (előadások, workshopok, önismereti csoportok) finanszírozására.