Pszicho-Filo Műhely – online

Az 5 alkalmas workshop témái*:
Január 29. KÉNYSZER VAGY SZABADSÁG
Február 19. KIÉGÉS ÉS MEGÚJULÁS
Március 19. VÁLSÁG, ELAKDÁS, ÚJRAKEZDÉS
Április 30. JÓ MAGÁNY, ROSSZ MAGÁNY
Május 28. JÓ ÉLET, ROSSZ ÉLET

*Az egyes alkalmak nem függenek össze, külön-külön is lehet jegyet váltani rájuk.

A műhelyről bővebben:

A Pszicho–Filo Műhely célja: beszélgetés az élet dolgairól, együttgondolkodás olyan témákról és problémákról, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Fogalomtisztázás, mentális rendrakás, „agytágítás”. Ugyanakkor mindezeknél több is, hiszen miközben az élet nagy kérdéseiről beszélgetünk vagy vitatkozunk, a köztünk megnyilvánuló igazságot keressük és igyekszünk közelebb kerülni a valósághoz: tényleg meg akarjuk érteni, hogy mi a szeretet, az erőszak, a hatalom, a vágy vagy hogy mi tesz minket normálissá, őrültté.

A workshop önismereti jellegű, amennyiben a résztvevőket szembesíti saját értékrendjükkel, világszemléletükkel és gondolkodásmódjukkal, de szemléletformáló hatása is van, hiszen a mások értékrendjével, nézőpontjával való találkozás kimozdít beidegződéseinkből és átrendezi mentális térképünket. Arra törekszünk, hogy résztvevőknek minden alkalommal egy olyan szellemi kalandban legyen része, ami önmagában is élmény. Ahogyan mindeközben egymással bánunk – megszégyenítés és ítélkezés mentes környezetet teremtve –, az enyhíti a szeparáció érzését és elősegíti a kapcsolatteremtést.

A workshop formája és lezajlása: nagycsoportos beszélgetés az éppen adott témáról. Minden workshop-résztvevőnek előre kiküldünk egy összességében 10–30 oldalas, gondolatébresztőnek szánt szöveget, amely tartalmazni fog legalább egy filozófiai és legalább egy pszichológiai megközelítést a témához. A szövegeket a workshopon beszéljük meg. A workshop első felében személyes élményekkel és tapasztalatokkal dolgozunk. A második részben az előre elküldött szövegek mentén folytatjuk a beszélgetést.

Időtartam: 18:00-21:00, 15-20 perc szünettel

Jegyár: 6500 ft/fő/alkalom*

Bérlet: 22.000 ft, korlátozott számban

Helyszín: Feldmár Intézet, 1132 Csanády utca 4/b. Kapucsengő: 9. I. emelet 4. ajtó**

*A workshop résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Amennyiben a résztvevő mégsem tud részt venni a foglalkozáson (például lemondás esetén), a befizetett díj a szervezőt illeti.

**FONTOS TUDNIVALÓ: A csoport létszáma minimum 8, maximum 12 fő. Amennyiben a járványhelyzet úgy indokolja, a részvevőkkel egyeztetve az eseményt online, ZOOM alkalmazásban tartjuk meg.

A műhely vezetője: Részegh Imola, filozófus, mentálhigiénés szakember, (PhD hallgató az ELTE BTK Filozófia Doktori Iskolájában, kutatási témája: A mentális zavarok filozófiája)