A Pszicho–Filo Műhely célja: beszélgetés az élet dolgairól, együttgondolkodás olyan témákról és problémákról, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak. Fogalomtisztázás, mentális rendrakás, „agytágítás”. Ugyanakkor mindezeknél több is, hiszen miközben az élet nagy kérdéseiről beszélgetünk vagy vitatkozunk, a köztünk megnyilvánuló igazságot keressük és igyekszünk közelebb kerülni a valósághoz: tényleg meg akarjuk érteni, hogy mi a szeretet, az erőszak, a hatalom, a vágy vagy hogy mi tesz minket normálissá, őrültté.

A workshop önismereti jellegű, amennyiben a résztvevőket szembesíti saját értékrendjükkel, világszemléletükkel és gondolkodásmódjukkal, de szemléletformáló hatása is van, hiszen a mások értékrendjével, nézőpontjával való találkozás kimozdít beidegződéseinkből és átrendezi mentális térképünket. Arra törekszünk, hogy résztvevőknek minden alkalommal egy olyan szellemi kalandban legyen része, ami önmagában is élmény. Ahogyan mindeközben egymással bánunk – megszégyenítés és ítélkezés mentes környezetet teremtve –, az enyhíti a szeparáció érzését és elősegíti a kapcsolatteremtést.

A workshop formája és lezajlása: nagycsoportos beszélgetés az éppen adott témáról. Minden workshop-résztvevőnek előre kiküldünk egy összességében 10–30 oldalas, goondolatébresztőnek szánt szöveget, amely tartalmazni fog legalább egy filozófiai és legalább egy pszichológiai megközelítést a témához. A szövegeket a workshopon beszéljük meg. A workshop első felében személyes élményekkel és tapasztalatokkal dolgozunk. A második részben az előre elküldött szövegek mentén folytatjuk a beszélgetést.

A 4 alkalmas workshop témái

Szeptember 20.: Trauma, sérülés, veszteség
Október 18.: Függőség vagy szabadság
November 15.: Elidegenedés önmagunktól
December 6.: Önbizalom, önbecsülés, méltóság

*Az egyes alkalmak nem függenek össze, külön-külön is lehet jegyet váltani rájuk.

Jegyvásárlás

https://www.ticketportal.hu/event/Pszicho-Filo-muhely

A műhely vezetője

Részegh Imola filozófus, mentálhigiénés szakember, kommunikációs szakember
(PhD hallgató az ELTE BTK Filozófia Doktori Iskolájában, kutatási témája: A mentális zavarok filozófiája)

További információk

https://www.facebook.com/events/429856427618427/

Időtartam: 18:00-21:00, 15-20 perc szünettel
Résztvevők száma: minimum 8, maximum 12 fő
Jegyár: 6200 Ft/fő/alkalom*
Bérlet: 21 000 Ft, korlátozott számban
Helyszín: Feldmár Intézet, 1146 Hermina út 35. Kapucsengő: 15. I. emelet (van félemelet)

*A workshop résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Amennyiben a résztvevő mégsem tud részt venni a foglalkozáson (például lemondás esetén), a befizetett díj a szervezőt illeti.

Workshopper: Részegh Imola

Add to cart