Menjek vagy maradjak?

Van úgy, hogy maradni is nehéz, menni sem könnyű. Párkapcsolat, család, munkahely, otthon, ország. Sokszor mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és nincs egyértelműen jó megoldás. Ilyenkor hezitálunk, toporgunk, szenvedünk a dilemmás helyzetben. A holtpontról való elmozdulást az is nehezíti, hogy gyakran még azt is ki kell bogozni, mik a saját vágyaink és mi az, amit mások várnak el tőlünk. ¯\_(ツ)_/¯

Bár vonzó a gondolat, hogy tudjuk, mi a jó másoknak, valójában mindenki csak maga tudja, mi jó neki. Mi ebben hiszünk, és ha Te is vállalkozol rá, mi egy napon keresztül csatlakozunk Hozzád ezen az önismereti úton. Igyekszünk megteremteni hozzá a megfelelő környezetet – egy olyan 8-10 fős csoportot –, ahol egymásra figyelünk, egymáshoz kapcsolódunk, és átbeszéljük az alternatívákat, hogy tanulhassunk önmagunkról és másokról.

Ha szeretnél egy olyan napot…

  • ahol nincs szükség színészkedésre, kötelezően eljátszandó szerepekre,
  • ahol nem az alapján ítélnek meg, hogy honnan jöttél, milyen ruha van rajtad, mit dolgozol,
  • ahol megbecsülnek azért, aki valójában vagy,

…akkor gyere el és mi…

  • bátorítunk, hogy fel merd tenni a Neked fontos kérdéseket
  • elvárások nélkül, de őszintén visszajelezve kísérünk Téged
  • támogatunk, hogy elindulj a saját válaszaid mentén.

Szeretettel várnak a facilitátorok: Szekeres-Gaál Bence személyközpontú pszichológus és Ács Dániel, a Soteria Menedék Program vezetője, a Feldmár Intézet szóvivője, Open Dialogue pszichoterapeuta/családterapeuta jelölt.

Nyolc óra a megszokott szerepeid és feladataid nélkül – izgalmasan hangzik, ugye? Az egész napos alkalmak nem egymásra épülnek és nyitottak mindenki számára. Egyszer, vagy többször gyere, ahogy Neked szükséged van rá.

Időpont

2019. június 1. 09:00-17:00

Helyszín

Amsala jóga stúdió
1095 Budapest, Soroksári út 36. Kapucsengő: 60.

Létszám

min. 8 – max. 10 fő

Ár

15 600 Ft

További információk és jegyvásárlás

https://www.facebook.com/events/207975786560841/
https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=143138

Jegyvásárlásra a helyszínen nincs lehetőség!

Azért jönnek az emberek egy pszichoterapeutához, mert valami fáj, valami problémájuk van az élettel. Erre nincs megoldás, ez nem technikai dolog. Azért jönnek, hogy legyen egy olyan kapcsolatuk, ahol megáll a világ egy kicsit. Ahol először talán az életükben elgondolkodhatnak azon, ki is vagyok, és mit akarok én. Mik az én vágyaim, ahhoz képest, hogy milyen vágyakat injekcióztak belém, miután már kiszívták az én vágyaimat, hogy másoknak elfogadható vágyaim legyenek. Miután abból, ami valóban vagyok, már kiürítettek, és teletöltöttek olyan dolgokkal, amit elképzeltek, hogy az jó nekem.

És akkor úgy 30-40 éves korunkban minden nagyon fáj. Össze vagyunk keveredve, semmi sem jó, meg akarjuk magunkat ölni, unatkozunk, beszorulunk. Miért? Mert nem tudjuk, mit akarunk. Mert elfelejtettük, kik vagyunk. Mert eddig senkit sem érdekelt, ki vagyok, mindenki csak azt akarta, hogy legyek neki valaki. Szerencsére a világon van egy-két olyan ember, akihez el lehet menni, aki valóban nem akarja, hogy én bárki más legyek, mint önmagam, és ad egy kis időt, hogy megtaláljam magamat.

Az angol „nowhere” azt jelenti, hogy sehol. A „now here” pedig azt jelenti, hogy itt és most. Ez a pszichoterápia lényege. Hogy az ember ott úgy érezze magát, hogy sehol sincs, és remélhetőleg a terápia végére megérkezik. Itt lesz. Most és ő. Nem valakinek a vetülete, valaki vágyának a vágya, nem a dédapukájának az ideája vagy szelleme, amit neki el kell játszania.

Tehát egy színdarabból az ember kiszállhat, és nem kell mindig színészkednie. Egy rettenetes terhet rak le az ember, amikor azt mondja, hogy én nem fogok többet színészkedni. Ez volna a vége a szorongásnak. Bevehettek annyi tablettát, amennyit akartok, a szorongásnak soha nem lesz addig vége, amíg színészkedésnek nincs vége. Addig, amíg nem kell így meg így tenni, amíg nem veszed magad körül emberekkel, akik megengedik, hogy önmagad légy.

Feldmár András

 

*A csoport résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Túljelentkezés esetén igyekszünk az adott féléven belül újabb csoportot indítani, ugyanazzal a tematikával és vezetővel. Aluljelentkezés esetén a csoport elmarad, és a csoport díját visszatérítjük. Amennyiben a résztvevő mégsem tud részt venni a foglalkozáson (például lemondás esetén), a befizetett díj a szervezőt illeti.

Workshopperek: Szekeres-Gaál Bence és Ács Dániel

Add to cart